VIDEO: Priame spoje do Trenčína získalo aj najväčšie bánovské sídlisko

Autobud BN_ TN Priame spoje do Trenčína získalo aj najväčšie bánovské sídlisko Dubnička. Foto: Stanislav Vavro

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Donedávna jazdili všetky autobusy, ktoré prichádzali z Trenčína do Bánoviec, po Trenčianskej ceste, míňali teda najväčšie sídlisko Dubnička. Už to neplatí.

Na sídlisku býva približne tretina obyvateľov mesta, ktorí v prípade cestovania prímestskou dopravou museli dochádzať až na vzdialenú autobusovú stanicu.

Podľa informačného portálu Doprava na Považí na hlavnej sídliskovej komunikácii pritom pred niekoľkými rokmi vybudovali novú zastávku, avšak pravidelné linky tu nezastavovali.

„Jednou z našich aktivít je aj zlepšovanie obsluhy na sídliskách, pretože si v našom občianskom združení uvedomujeme, že hlavnou výhodou automobilovej dopravy je to, že je blízko k ľuďom,“ uviedol predseda občianskeho združenia Doprava na Považí Michal Mazánik, ktoré úzko spolupracuje s Trenčianskym samosprávnym krajom.

Videorozhovor s predsedom o. z. Doprava na Považí Michalom Mazánikom. Autor: Stanislav Vavro

Ako ďalej uviedol, v tíme sa zamerali na zlepšenie obsluhy sídlisk.

„Zlepšili sme obsluhu Pod hájom v Dubnici nad Váhom a rovnako tak sídliska Dubnička v Bánovciach nad Bebravou, odkiaľ po novom odchádzajú autobusy priamo do Trenčína,“ dodal Mazánik.

Pripomenul aj to, že po novom obsluhuje túto autobusovú zastávku s názvom Bánovce n. Bebravou, Dubnička OC počas pracovných dní až 21 spojov.

„Cestujúcim z lokality sa tak významne skracuje cestovný čas, a to až o takmer 20 minút v prípade obyvateľov zo vzdialenejších častí sídliska. Odpadla im nutnosť pešej ‚prechádzky‘ na autobusovú stanicu,“ uzavrel predseda združenia.

Aktívni členovia združenia búrajú hranice okresov i naďalej, dôkazom toho je aj fakt, že z Trenčína do Bánoviec sa už dá počas víkendov docestovať aj po šiestej večer.


Ďalšie články